Klub istražuje: Mladi fudbaleri vređali Rašforda u četu?

Vesti EURO 14. jul. 202114:231 komentar
Podeli:
Marcus Rashford
Guliver Image/AP Photo/Jon Super, File

Fudbalski klub Portsmut istražuje navode prema kojima su igrači tog tima uzrasta do 18 godina u grupnom četu vređali reprezentativca Engleske Markusa Rašforda i tom prilikom koristili rasističke opaske.

Incident se dogodio posle finala Evropskog prvenstva, u kojem je Engleska poražena od Italije, a fudbaler Mančester Junajteda bio je jedan od igrača koji su bili neprecizni u penal-seriji.

Povezano:

Rašford je, baš kao i njegovi saigrači Bukajo Saka i Džejdon Sančo, bio žrtva rasizma na internetu zbog neuspeha na „Vembliju“, a engleska javnost oštro je osudila takvo vređanje.

Na zvaničnom sajtu Portsmuta objavljeno je da je pokrenuta istraga zbog slika koje kruže internetom u kojima se u grupnom razogovru mladih fudbalera vide napisane uvrede na Rašfordov račun.

Najoštrije osuđujemo vređanje reprezentativaca Engleske. Ne možemo biti jasniji kada kažemo da takvo odvratno ponašanje nije dobrodošlo u našoj ekipi. Pokrenućemo istragu i podržati igrače, kao i apelovati na kompanije koje vode društvene mreže da urade više kako bi stali na put takvom ponašanju“, stoji u saopštenju tima iz južne Engleske.

 

 

Komentari

Vaš komentar