Lev na oproštaju: Preuzimam punu odgovornost

Vesti EURO 30. jun. 202115:17 > 20:021 komentar
Podeli:
Joakim Lev
Federico Gambarini/dpa via AP

Joakim Lev je na oproštajnoj onlajn konferenciji za novinare u Hercogenrauhu, preuzeo punu odgovornost za neuspeh Nemačke na Evropskom prvenstvu. "Panciri" su eliminisani u osmini finala, nakon što su poraženi od Engleske, rezultatom 2:0. Pre toga, pod dirigentskom palicom popularnog Jogija, Nemačka je jedva izašla iz grupe i ušla u drugu rundu.

„Razočarenje je ogromno nakon poraza i eliminacije. Uvek sam imao puno poverenje u tim i u ove momke. Žao mi je što smo izneverili navijače. Preuzimam punu i bezuslovnu odgovornost za našu preranu eliminaciju“, rekao je Lev na današnjem druženju sa novinarima.

Joakim će, na neslavan način, posle 15 godina napustiti kormilo nemačke selekcije, koje preuzima Joakim Lev.

„Ambicije nam nije nedostajalo, a duh je bio na visokom nivou“, dodao je Lev. „Na kraju, ipak, u nekim stvarima dogovorenim na sastancima, nešto smo propustili. I ne pričam samo o jučerašnjim stvarima. To se osetilo i protiv Portugala i protiv Mađarske. Ali, igrači će naučiti neku lekciju iz ovoga. Prošlo je dugih 15 godina sa puno dobrih, ali, naravno i sa nekim lošim stvarima. Ovaj tim se raduje srećnoj budućnosti. Srećno Hansi Flik, želim ti sve najbolje. Razgovarao sam sa celim timom i sa svima koji su radili zajedno sa njim. Mnogi od njih su bili sa mnom dugo i podržavali su moj rad. Oprostili smo se jutros i momci su otišli na odmor“.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar