Manćini: Fizički su jači, ali fudbal se igra i bez lopte

Vesti EURO 10. jul. 202119:431 komentar
Podeli:
Claudio Villa/Getty Images

Selektor reprezentacije Italije Roberto Manćini prilično je opušten pred veliko nedeljno finale Evropskog prvenstva.

„Nisam nervozan, možda ću se sutra osećati drugačije. Želimo da se zabavimo to je sigurno, ali se takođe nadam i rezultatu. Nije bilo lako, ali bili smo dovoljno dobri da dođemo dovde, pred nama je još samo jedan napor i onda svi možemo da idemo na odmor“, rekao je Manćini na konferenciji za medije.

Meč sa Španijom bio je jedini na prvenstvu u kome je Italija rivalu prepustila posed lopte, ali na kraju je slavila na penale.

„Želeli smo da igramo svoj fudbal i protiv Španije, ali oni su nas ograničili u tome. Način na koji igramo nas je doveo daleko, nemamo nameru to da menjamo sada. Engleska je fizički jača od nas na svim pozicijama ne samo u veznom redu, ali fudbal se igra i bez lopte i nadamo se da će naša tehnika prevagnuti.“

Povezano

Manćini je dobio i zanimljivo pitanje – da li Englezi mogu da se smatraju fubdalskom nacijom poput Italijana ako se uzme u obzir da im je ovo prvo veliko finale posle 55 godina?

„Engleska je uvek imala dobar tim, ali godinama nisu imali sreće. Siguran sam da nas čeka predivna utakmica na punom stadionu i siguran sam da će to biti sjajno za sve koji vole sport. Znamo njihove kvalitete, videćemo šta će se dogoditi. Niko ne dolazi do finala bez sjajnog tima“, ocenio je Manćini pre nego što je prokomentarisao fotomontažu koja ga prikazuje kao Vilijama Volasa (Hrabro srce) čime mu Škoti poručuju da samo on stoji između njih i engleske invazije.

„Veoma je smešno. Ali, mi moramo da se fokusiramo samo na sebe, svoj fudbal i da se nadamo da će naši navijači na kraju slaviti. Ono što moramo da uradimo je da ostanemo mirni. To je, iz mnogo razloga, veoma teško, ali moramo da budemo koncentrisani na svoj fudbal pred ovu poslednju prepreku. Želimo da uživamo 90 minuta“, dodao je Manćini.

„Ovo je jedan od najvažnijih mečeva u mojoj karijeri. Za Inter sam igrao na svim nivoima, sa reprezentacijom nisam osvojio Euro za malde ili Svetsko prvenstvo kada smo to zaslužili. Predstavljamo Italiju, nadam se da ću sutra imati to zadovoljstvo kao trener koje nisam imao kao igrač iako sam bio u nekim veoma jakim timovima reprezentacije“, zaključio je Manćini.

Finale se igra u nedelju od 21 sat – prenos je na Nova S.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

 

 

Komentari

Vaš komentar