Megvajer: Osećam da je cela Engleska sa nama

Vesti EURO 10. jul 202111:264 komentara
Podeli:
Declan Rice, Harry Maguire
Frank Hoermann/SVEN SIMON/picture-alliance/dpa/AP Images

Defanzivac Engleske Hari Megvajer je pred finale Evropskog prvenstva sa Italijom na "Vembliju" u nedelju pričao o tome koliko mu je začajna reprezentacija u ovom trenutku, o tome kako je ovaj tim napredovao u odnosu na poraze u završnici Svetskog kupa u Rusiji, a takođe je kazao da oseća da je cela zemlja uz englesku reprezentaciju.

Hari Megvajer je jedan od najstandardnijih u engleskoj reprezentaciji i jedan od najpouzdanijih igrača. Poručuje da je ekipa mnogo porasla i mnogo naučila posle Svetskog kupa u Rusiji gde su izgubili od Hrvata i Belgijanaca u poslednje dve utakmice.

Mislim da još nismo shvatili da smo u finalu. Za mene je osećaj kao da smo na putovanju, dobijamo utakmice i ide meč za mečom koji moramo da dobijemo. Iskustvo je sjajno, ne samo sada već u poslednje tri ili četiri godine. Od Rusije smo bili toliko razočarani u polufinalu, ali znali smo da jednostavno nismo bili spremni da obezbedimo mesto u finalu. Znali smo da sa Danskom moramo da budemo mnogo fokusiraniji, mnogo spremniji i mislim da su momci pokazali sjajnu igru. Dominirali smo od početka do kraja. Važno je bilo da se oporavimo od gola koji smo primili i to pokazuje kroz šta smo prošli u poslednjih nekoliko godina„, kaže Megvajer.

On smatra da je tim mentalno jači i da se to videlo u utakmici sa Danskom.

Nismo primili gol, nismo primili gol prvi i pričali smo kako ćemo reagovati i kako ćemo se nositi sa tim jer smo znali da ćemo imati takvu situaciju. Vera raste kroz godine kako radimo zajedno i kako treniramo zajedno. Pre nekoliko godina vera nije bila tu i kada smo izgubili u Rusiji mislim da smo rasli sa tim iskustvom. To se videlo protiv Danske, prvih 15 minuta dominacije, pa smo deset minuta po primljenom golu imali odličnu reakciju i napravili smo dve divne šanse. Pritisli smo ih i gol je visio u vazduhu„.

Megvajer veruje u grupu igrača koji su sa njim u nacionalnom timu, a kaže i da oseća zajedništvo i van samog engleskog tima.

Duh grupe je neverovatan. Bićemo rivali kada se vratimo u klubove ali kada smo zajedno onda smo velika porodica. Svi hoćemo istu stvar, da pobedimo za našu zemlju. Govorimo o zajedništvu, ali to za mene nije samo grupa, to je cela zemlja zaista. Osećam da su navijači sa nama, osećam da smo svi zajedno u ovome. Nije to samo grupa, osećam da su to svi„, dodaje Megvajer.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar