„Mrzim VAR i moderni fudbal, svi samo trče, niko ne dribla“

Vesti EURO 19. jun. 202116:544 komentara
Podeli:
Thiago Alkantara
REUTERS/Eloy Alonso

Vezista engleskog Liverpula i reprezentacije Španije Tijago Alkantara govorio je o stanju u kojem se trenutno nalazi svetski fudbal istakavši da nije ljubitelj nekih modernih aspekata najpopularnijeg sporta.

Tijago Alkantara je karijeru počeo u mlađim kategorijama Barselone, iz redova Katalonaca prešao je u Bajern 2013. godine, a tamo ostao do 2020. godine, kada je postao igrač „Redsa“.

Fudbal se menja veoma brzo, lakše se komunicira između igrača, ali i na relaciji igrač-trener. Neki aspekti igre se razvijaju, ali mi se čini da se takmičarski duh gubi. Sada timovi mogu da imaju pet izmena, pa to znači da onaj tim koji se brani presingom to može da radi svih 90 minuta. Mislim da sam ja jedan od onih koji mrze moderni fudbal. Imam prilično klasičan stav po tom pitanju. A onda, tu je i VAR, za koji sam uvek govorio da mu se protivim. On izbacuje suštinu iz fudbala“, izjavio je 30-godišnji Tijago Alkantara za britanski Gardijan.

„Fudbal gubi svoju magiju i postaje mnogo brži i fizički intenzivniji. Klasična desetka je praktično izumrla. Više nema potrebe da se dribla jer svi mnogo više trče. Sa druge strane, igrači su mnogo napredniji u svakom smislu“, rekao je fudbaler Liverpula, koji je rođen u Italiji, a nastupa za reprezentaciju Španije.

Španija je startovala remijem u Grupi E na Evropskom prvenstvu – igrali su bez golova protiv Švedske u Sevilji. Naredni meč igraju u subotu od 21 čas protiv Poljske, takođe u najvećem gradu Andaluzije.

Gde gledati EURO 2020? 

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar