Robertson: Biti kapiten Škotske je sve za mene

Vesti EURO 14. jun 202112:20 > 13:29
Michael Regan/Getty Images

Kapiten fudbalske reprezentacije Škotske Endi Robertson pred prvu utakmicu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu protiv Češke rekao je da je za njega izuzetna čast što je kapiten nacionalnog tima svoje zemlje.

„U istoriji nije postojalo mnogo kapitena naše reprezentacije koji su predvodili svoj tim na nekom velikom takmičenju, iz prostog razloga što se nismo mnogo puta do sada plasirali. Plasman na EP je veliki događaj za našu zemlju, a biti kapiten reprezentacije je trenutno sve na svetu za mene. Neverovatna čast i ponos“, rekao je Robertson.

Poslednji put Škotska je na nekom velikom takmičenju igrala 1998. godine kada se plasirala na Svetsko prvenstvo. Ovogodišne učešće na EP će početi utakmicom protiv Češke.

„Svi žele da počnu takmičenje pobedom i osvajanjem tri boda. Iz tog razloga je prva utakmica svima izuzetno teška. Osvajanje tri boda protiv Češke bi nas dovelo u izuzetno dobru poziciju u grupi D, gde zaista imamo tešku konkurenciju u vidu Engleske, Škotske i Češke“, zaključio je Robertson.

Utakmica između Škotske i Češke igra se od 15.00 u Glazgovu, a direktan prenos možete gledati na Novoj S.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar