Sautgejt: Novi ugovor? Moram prvo da se odmorim

Vesti EURO 12. jul. 202112:00 > 12:352 komentara
Podeli:
Jan Kruger/Getty Images

Selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio je da bi voleo da vodi reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu, ali i da trenutno ne može da priča o novom ugovoru.

Čelnici Fudbalske asocijacije (FA) nedavno su poručili da žele da nastave saradnju sa Sautgejtom do 2024. godine.

„Mislim da sada nije pravo vreme da mislimo o tome. Moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo. A pre toga treba dobro da razmislim o svemu što se dogodilo na Euru. Takođe, potreban mi je odmor“, rekao je Sautgejt dan po okončanju kontinentalnog šampionata.

POVEZANE VESTI

„Vođenje reprezentacije na ovakvim turnirima uzima danak. Ne želim da se obavežem na bilo šta duže nego što bi trebalo. Nije reč o finansijama. Mogu da kažem da bih želeo da vodim tim u Kataru“.

Posle poraza u finalu od Italije, Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo, igrači koji su promašili penale, našli su sena meti žestokih rasističkih uvreda.

„To je neoprostivo. Neke uvrede su iz inostranstva, a neke iz naše države. Zalagali smo se za zajedništvo i nacionalni tim treba da predstavlja sve“.

‘Gordi albion’ je poveo u drugom minutu finalnog meča. Ipak, Azuri su izjednačili u drugom poluvremenu. Igrali su se produžeci u kojima nije bilo golova i na kraju su odlučivali penali.

„Kao trener uvek učite. Sada mogu da kažem da sam učestvovao u nekim najvažnijim mečevima u svetu fudbala. Pogledaću još jednom finalnu utakmicu, pa ću onda dati konačni sud. Mnogo toga se dogodilo. Veoma je teško posle ovakvog poraza. Dali smo sve i sada smo emotivno iscrpljeni. Ali činjenica da smo pokazali kontinuitet, da smo posle polufinala Svetskog kupa igrali finale Evropskog prvenstva, znak je da idemo u pravom smeru“.

Komentari

Vaš komentar