Šik ne misli o Barošu i Ronaldu: Samo što dalje da odemo

Vesti EURO 3. jul. 202110:35
Podeli:
Patrik Ši
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Napadač reprezentacije Češke Patrik Šik ističe da mu je mnogo važniji timski uspeh od toga da bude prvi strelac evropskog šampionata.

Napadač Bajer Leverkuzena dao je četiri gola dosad, jedan manje od Kristijana Ronalda.

EURO:

„To za mene nije značajna tema, glavna stvar je timski uspeh. Moj cilj nije da osvojim zlatnu kopačku, nego da pomognem ekipi da dogura što je dalje moguće. Ne zanima me toliko koliko ću golova ja dati na kraju“, kaže 25-godišnji Šik.

*Pogledajte Šikov gol Škotskoj sa pola terena OVDE.

Godine 2004, Milan Baroš bio je prvi strelac Eura sa pet golova, a Šik ima priliku da izjednači njegov skor u četvrtfinalu sa Danskom (18.00, TV Nova S).

„Baroš je igrao više uz glavnog napadača, to mu je bila pozicija, tako da bih Patrika pre uporedio sa Janom Kolerom, ali i oni su drugačiji igrači. Baroš je igrao oko Kolera, koji mu je nameštao golove. Patrik ih kreira sebi i ima jaku levu nogu“, kaže Tomaš Galašek, pomoćni trener Češke i tadašnji Barošev saigrač.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar