UEFA odbila zahtev Nemaca: Bez duginih boja protiv Mađarske

Vesti EURO 22. jun. 202113:25 > 13:354 komentara
Podeli:
XXSTRINGERXX xxxxx, REUTERS

UEFA je odbila zahtev gradskih vlasti Minhena da 'Alijanc Arena' zasija u bojama duge tokom meča između Nemačke i Mađarske na Evropskom prvenstvu.

Gradonačelnik Minhena Diter Rajter poslao je zahtev čelnicima UEFA da ‘Alijanc Arena’ u sredu zasija u bojama duge, u znak podrške LGBT populaciji, a zbog zakona koji je usvojen u Mađarskoj, a koji zabranjuje širenje materijala koji promoviše homoseksualnost među mlađima od 18 godina.

Ipak, Evropska kuća fudbala nije dala odobrenje.

POVEZANE VESTI

„UEFA je dobila zahtev da stadion u Minhenu bude osvetljen duginim bojama na utakmici između Nemačke i Mađarske. U pismu gradonačelnika obrazlaže se da je ovaj zahtev podnet zbog političke odluke koju je doneo Parlament Mađarske. UEFA razume da je namera da se pošalje poruka i podrži različitost i zbog toga predlaže da se ova akcija preduzme drugog datuma“, navodi se u saopštenju.

„UEFA je politički i verski neutralna organizacija. S obzirom na politički kontekst ovog konkretnog zahteva, jer se poruka odnosi na odluku Parlamenta Mađarske, UEFA mora da ga odbije. Predloženo je da se stadion osvetli duginim bojama 28. juna ili nekog dana između 3. i 9. jula“.

Podsećamo, UEFA je bila pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Nemačke i kapitena reprezentacije ove zemlje zbog kapitenske trake u duginim bojama koju na ruci nosi Manuel Nojer. U međuvremenu je ona obustavljena.

Meč između Nemačke i Mađarske na programu je u sredu od 21 čas.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar