UEFA pokrenula postupak: Arnautovića čeka stroga kazna?

Vesti EURO 15. jun. 202113:50 > 14:005 komentara
Podeli:
Marko Arnautović
REUTERS/Daniel Mihailescu

UEFA je zvanično otvorila istragu protiv reprezentativca Austrije Marka Arnautovića, zbog incidenta koji se dogodio na utakmici njegovog tima sa Severnom Makedonijom.

Austrija je savladala Severnu Makedoniju 3:1, a posle utakmice najviše se pričalo o ‘sukobu’ Arnautovića i Ezdžana Alioskog.

povezane vesti

„U skladu sa Članom 31 (4) Disciplinskih propisa UEFA, imenovan je etički i disciplinski inspektor, koji će voditi istragu o incidentu u kome je učestvovao Marko Arnautović tokom meča Evropskog prvenstva između Austrije i Severne Makedonije“, navodi se u saopštenju i dodaje da će dodatne informacije biti naknadno objavljene.

Podsećamo, Arnautović je postigao gol u 89. minutu, posle čega je navodno na nacionalnoj osnovi vređao makedonskog reprezentativca Alioskog.

Austrijski reprezentativac se potom izvinio i istakao je da nije rasista.

Inače, ukoliko se potvrdi da je bilo reči o uvredama na rasnoj ili etničkoj osnovi, Arnautović bi mogao da bude kažnjen i suspenzijom na 10 utakmica.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

Komentari

Vaš komentar