Uplakani Donaruma: Ovaj osećaj ne može da se opiše

Vesti EURO 7. jul 20211:071 komentar
Podeli:
Soccer Football - Euro 2020 - Semi Final - Italy v Spain - Wembley Stadium, London, Britain - July 6, 2021 Italy's Gianluigi Donnarumma Donaruma
REUTERS/Laurence Griffiths

Golman Azura Đanluiđi Donaruma kazao je posle plasmana u finale i odbranjenog penala Alvaru Morati da ne može da opiše kako se oseća, ali da tu veliku pobedu svi igrači Italije posvećuju povređenom Leonardu Spinacoli.

Povezane vesti

Italija je pobedila Španiju posle boljeg izvođenja penala pošto je posle 90 minuta i dva produžetka bilo nerešeno 1:1.

To je Azurima deseto finale na velikim takmičenjima (Svetska i Evropska prvenstva) – samo Nemačka ima više takvih finala (14) od evropskih reprezentacija.

Nemoguće je opisati šta trenutno osećam, želim da uživam u ovoj pobedi sa saigračima. Svi pobedu posvećujemo Spinacoli, poslao nam je video pre utakmice„, rekao je Đanluiđi Donaruma.

Golman Azura bio je junak u penal seriji. Dani Olmo i Alvaro Morata nisu uspeli da ga svladaju.

„Pripremali smo se za sve. Proučavao sam njihove penale sa našim trenerima golmana, a tu je i malo instinkta, sve sam gledao tokom utakmice i njihov govor tela pre penala. Sirigu me je takođe savetovao pre izvođenja, ali ne mogu da kažem šta mi je rekao, on je vrhunski momak i sjajna osoba“.

Italija će se u nedelju u finalu EURO 2020 sastati sa Engleskom ili Danskom.

Sujeverna sam, neću da pričam o finalu, možemo o njemu da razgovaramo sutra. Večeras slavimo“, poručio je Đanluiđi Donaruma.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

 

Komentari

Vaš komentar