Verati: Pritisak veći na Englezima

Vesti EURO 8. jul 202119:35 > 19:37
Podeli:
Marko Verati
REUTERS/Mike Hewitt

Poznati su finalisti EURO 2020. Za trofej najbolje reprezentacije Starog kontinenta boriće se Engleska i Italija na londonskom Vembliju, a domaćin je blagi favorit.

Engleska je fizički jaka, ali ima igrače koji su tehnički veoma jaki, posebno sa loptom. Zaslužili su da se nađu u finalu, ali i mi želimo pobedu – rekao je Verati.

povezano

Ne spori vezista Pari Sen Žermena da će Gordi Albion imati prednost domaćeg terena, ali to vidi i kao šansu za svoj tim.

Imaće prednost domaćeg terena i biće ostvarenje sna ako osvoje tamo. Ali igranje na tako velikom stadionu motivisaće i nas i atmosfera će nam dati snagu. Finale je lako za pripremu pošto nije potreban poseban motiv. Pritiska naravno ima, posebno kod Engleza, jer nikada nisu osvojili EURO, tako da tim koji izađe sa željom da uživa na terenu i sa čistom glavom imaće veliku prednost.

Nezaobilazna tema je penal nad Sterlingom protiv Danske.

To je prilično velikodušan penal. Ja ga ne bih dosudio. A gol koji su postigli odlučio je pobednika. Rekao bih da je bilo velikodušno. Sterling je fantastičan, dokazao se tokom godina kao sjajan napadač i ima odličan turnir. Mi smo srećni što je Engleska pobedila i to će biti istorijsko finale za obe strane.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko.(PROMO)

Komentari

Vaš komentar