Vinčić sudi Švajcarcima i Turcima, Hacegan u Rimu

Podeli:
Slavko Vinčić
Ludvig Thunman BILDBYRAN

UEFA je za utakmice trećeg kola grupe A Evropskog prvenstva odredila iskusne sudije. Tako će u Bakuu utakmicu između Švajcarske i Turske suditi Slovenac Slavko Vinčić, dok duel u Rimu između Italije i Velsa sudi Rumun Ovidiju Hacegan.

Uz Hacegana će sudije biti Radu Ginguelac i Sebastijan George. Četvrti sudija je Orel Grinfeld iz Izraela, dok je u VAR sobi Poljak Pavel Gil.

Hacegan je sudija rodom iz Arada, diplomirao je medicinu u Temišvaru, a FIFA sudija je od 2008. godine. Ove godine je na Evropskom prvenstvu sudio Poljacima i Slovacima kada je zbog drugog žutog kartona isključio Gržegorža Krihovijaka.

Hacegan u svojoj karijeri prosečno daje nešto više od dva žuta kartona po meču tako da se može reći da teže vadi kartone. Kada se radi o crvenima, tek 0,1 karton po meču pokaže. Isti je prosek kada se radi o dosuđenim penalima.

Što se tiče Slavka Vinčića koji sudi u Bakuu Švajcarcima i Turcima, on je sudija od 2010. godine i bio je asistent Damiru Skomini još 2012. na Evropskom prvenstvu. On pokazuje kao i Hacegan nešto manje od dva žuta kartona po utakmici, dok kada se radi o crvenima pokazuje 0,06 kartona po utakmici.

Komentari

Vaš komentar