EURO vremeplov 8. jul: Neverovatan rekord Robija Kina

Podeli:
Robbie Keane of Republic of Ireland..Euro 2012 Robi Kin
Guliverimage/Jake adger/SPORTIMAGE

Irac Robi Kin jedini je fudbaler na svetu koji je postigao bar jedan gol godišnje za svoj nacionalni tim 19 godina uzastopno.

EURO vremeplov

Jedan od najboljih fudbalera Republike Irske svih vremena Robi Kin rođen je 8. jula 1980. godine. Apsolutni je rekorder svoje zemlje po broju odigranih utakmica i postignutih golova.

Punih deset godina bio je kapiten reprezentacije za koju je od 1998. do 2016. ukupno odigrao 146 utakmica i postigao 68 golova.

Jedini je fudbaler na svetu koji je postigao bar jedan gol godišnje za svoj nacionalni tim 19 godina uzastopno.

Učestvovao je u čak pet različitih kvalifikacija za Evropska prvenstva i ukupno postigao 18 golova, ali nikad na završnom turniru. Na EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini bio je kapiten Iraca, da bi se nedugo nakon Evropskog šampionata u Francuskoj 2016. zvanično oprostio od nacionalnog dresa. Tada je već imao 36 godina.

Legenda Rumuna Moldovan

Jedan od najboljih rumunskih fudbalera devedesetih godina Viorel Modovan rođen je 8. jula 1972. godine. Bio je učesnik dva Evropska šampionata. U Engleskoj ’96. odigrao je dva meča, oba puta je ušao kao rezerva. Četiri godine kasnije u Belgiji i Holandiji bio je u startnoj postavi na sve četiri utakmice, a postigao je i vodeći gol na prvom meču protiv Nemačke u Liježu. Tada je već u petom minutu zatresao mrežu Olivera Kana na asistenciju Adrijana Ilijea, ali je na kraju bilo nerešeno 1:1. Ukupno je odigrao 70 utakmica za nacionalni tim i postigao 25 golova.

Viorel Moldovan
Guliverimage/imago/Camera 4

 

Thomas Muller (l) and goalkeeper Kevin Trapp
Federico Gambarini/picture-alliance/dpa/AP Images (Tomas Miler i Kevin Trap)

Večita rezerva Pancera

Nemački golman Kevin Trap rođen je 8. jula 1990. godine. Prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Nemačke pre nego što je debitovao za prvi tim. Prvi poziv u seniorsku reprezentaciju dobio je 2015. u kvalifikacijama za Evropski šampionat 2016, ali je debitovao tek dve godine kasnije u prijateljskom meču sa Danskom. Ukupno je pet puta branio za Pancere, ali je na svim većim takmičenjima uglavnom bio rezerva Manuelu Nojeru i Ter Štegenu. Tako je bilo i na EURO 2000.

Gde gledati EURO 2020?

Sve utakmice Evropskog prvenstva u fudbalu možete da pratite na kanalu Nova S. Gledaoci koji nisu na SBB mreži, takmičenje najboljih evropskih reprezentacija mogu da gledaju bilo gde i preko bilo kog interneta u Srbiji uz specijalni EON TV paket – EON Evropsko. (PROMO)

 

 

Komentari

Vaš komentar