Aco Petrović o strancu u reprezentaciji: Mogli smo na SP

Podeli:
Guliver

Petrović zadovoljan učinkom naturalizovanog Amerikanca Džalina Smita na Evropskom prvenstvu.

Aleksandar Petrović, popularni Aca Trica, vrlo je aktivan na Tviteru, gde komentariše nastupe hrvatske reprezentacije, ali i ostalih ekipa na Evropskom prvenstvu koje je u toku. 

„Kad vidimo učinke naturaliziranih igrača činjenica je da automatski podižu nivo ekipe za koju igraju: Braun (Španija), Peri (Crna Gora), Dorsi (Grčka), Tobi (Slovenija), Smit (Hrvatska). Znači da smo mogli sebi da olakšamo život i pre šest godina i da vidimo koje Svetsko prvenstvo“ poručio je Petrović. 

Džalin Smit, naturalizovani Amerikanac koji odnedavno nosi dres Hrvatske, priznao je posle poziva tamođnjeg saveza da nije ni znao gde se ova zemlja nalazi. Ali, plej berlinske Albe pokazao se kao veliko pojačanje. 

On na kontinentalnom šampionatu beleži u proseku 11 poena, 2,6 skokova i 4,8 asistencija po utakmici. U duelu protiv Grčke ubacio je čak 23 poena, imao je i pet skokova i četiri asistencije. 

Ranije je Hrvatski košarkaški savez, na čijem su čelu bili Stojko Vranković i Dino Rađa, odbijali bilo kakvu priču o naturalizovanom strancu u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji. Stav vodećih ljudi iz Saveza bio je da “sa Amerikancem to više nije hrvatska reprezentacija i da je dovođenje stranca varanje”.

Komentari

Vaš komentar