Ataman (opet) ljut: FIBA nas ne poštuje!

Podeli:
fiba.basketball

Selektor turske košarkaške reprezentacije Ergin Ataman nezadovoljan je odlukom FIBA da se meč osmine finala njegove selekcije sa Francuskom pomeri za subotu u podne.

Ataman smatra da su organizatori odabrali upravo taj termin kako bi otežali turskim navijačima da pruže masovnu podršku reprezentaciji u Berlinu.

Povezano

„Termin za meč sa Francuskom predstavlja veliko nepoštovanje prema nama – u grupi smo zauzeli drugu poziciju i nismo zaslužili ovakav tretman. Cilj organizatora je da spreče naše navijače da napune halu u Berlinu, ali ja verujem da će se oni potruditi da nas podrže u velikom broju i ukrase halu našim obeležjima, iako je termin izuzetno nerpikladan“, izjavio je Ataman i dodao:

„Sve sudije sa kojima sam razgovarao dele moje mišljenje o terminu predstojeće utakmice. Posle svega što nam se desilo tokom grupne faze i stava koji je FIBA zauzela prema nama, čini mi se da ovakve odluke nisu slučajne“.

Turska je grupnu fazu završila sa učinkom od tri pobede i dva poraza. Ukoliko se reprezentacija Srbije plasira u nokaut fazu sa prvog mesta u grupi i savlada protivnika u osmini finala, sastaće se sa pobednikom meča Turska – Francuska.

Komentari

Vaš komentar