„Belgija je arhivirana, sledi novo finale protiv Bugarske“

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore, uspeli su posle nesrećnog poraza od Turske, da savladaju Belgiju, koja je u prvom kolu, srećno pobedila Gruziju. Izabranici Boška Radovića slavili su sa 76:70, napravili su prvi korak ka plasman u drugu, odnosno TOP 16 fazu takmičenja.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Dobili su prvu deonicu sa 17:14, zatim su tokom druge uspeli da pobegnu na 33:17, ali nisu uspeli da sačuvaju dvocifreni kapital do kraja prvog poluvremena – 37:32.

U nastavku meča, Crna Gora je krenula odlično. Bojanu Dubljeviću su podršku pružili Vladimir Mihailović, Nemanja Radović i Kendrik Peri, odbrana je bila odlična, pa je Crna Gora vodila sa 56:39. Belgija je nastojala da ponovo stigne do egala, kao i tokom druge deonice, ali je uoči poslednjeg kvartala, posle trojke Mihailovića, na semaforu pisalo – 68:50, a u tom momentu, pitanje pobednika je rešeno.

fiba.basketball

„Uspeli smo da se oporavimo od poraza protiv Turske, od meča u kojem smo izgubili dobijenu utakmicu. Pokazali smo da imamo karakter, mentalnu snagu, ali i kvalitet. Odbranom smo lomili Belgiju, imali smo pad u igri tokom drugog kvartala, ali nismo klonuli duhom, naprotiv“, naglasio je jedan od junaka meča protiv Belgije, Vladimir Mihailović, pa nastavio:

fiba.basketball

„Ponovo smo podigli stepen agresivnosti u odbrani na granitni nivo. Ponovo smo stekli dvocifrenu prednost koju smo sačuvali do kraja. Belgija je već arhivirana jer nas očekuje novo finale u vidu selekcije Bugarske. Na šampionatu Evrope, nema lakih rivala“.

U narednom, trećem kolu, Crna Gora igra protiv Bugarske, dok će Belgija odmeriti snage sa selekcijom Španije.

Komentari

Vaš komentar