“Boli način na koji smo izgubili, bićemo spremni za Belgiju”

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore posle dramatične završnice poraženi su od Turske sa 72:68, iako su imali dobijen meč u rukama, iako su odigrali na izuzetno visokom nivou.

U samoj završnici Crna Gora je vodila sa 66:61, imala je poslednji napad za pobedu, Vladimir Mihailović nije pogodio sa distance, do lopte je stigao Marko Simonović, nije uspeo da pogodi, ali su sudije odlučile da je Marko napravio prekršaj u napadu, iako je ostao potpuno dugačiji utisak….

„Osećam se prilično razočarano, ne zbog poraza, nego zbog toga kako smo poraženi. Bolje je da ćutim. Igrali smo dobru utakmicu, hrabro, disciplinovano. Tokom druge deonice, imali smo mali pad u igri, odstupili smo od dogovora, a Turska pobegla na plus deset. Drugo poluvreme smo odigrali odlično, stigli rivala, poveli, imali smo tri šuta za pobedu, nismo uspeli da stignemo nje. Žao mi je što nismo otvorili turnir pobedom protiv odlične ekipe, a smatram da smo je zaslužili“, rekao je selektor Crne Gore Boško Radović, pa nastavio:

fiba.basketball

„Osim Vučeljića, koji ima 19 godina, imamo puno iskusnih igrača, koji su nastupali na velikim takmičenjima, igraju u jakim klubovima zapažene role. Mislim da smo dovoljno iskusni da nas ovo ne poremeti. Dobro je što imamo slobodan dan, da malo oladimo glave, da spremni i fokusirani dočekamo duel sa Belgijom”.

fiba.basketball

Crna Gora i Turska se nalaze u grupi sa Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom. Borba za prva četiri mesta koja vode u drugu fazu se nastavlja, Crna Gora u narednoj rundi igra protiv Belgije, dok će Turska odmeriti snage sa selekcijom Bugarske, koja je nešto ranije, ubedljivo poražena od Španije.

Komentari

Vaš komentar