Crna Gora krenula ka TOP 16, pala je Belgija

Podeli:
fiba,basketball

Košarkaši Crne Gore, uspeli su posle nesrećnog poraza od Turske, da savladaju Belgiju, koja je u prvom kolu, srećno pobedila Gruziju. Izabranici Boška Radovića slavili su sa 76:70, napravili su prvi korak ka plasman u drugu, odnosno TOP 16 fazu takmičenja.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Bojan Dubljević sa 21-im, Kendrik Peri sa 19, Vladimir Mihailović sa 14, Nemanja Radović i Marko Simonović sa po šest poena. Kod Belgije, raspoloženi za igru u napadu, bili su Retin Obasohan sa 25, Emanuel Lekomt sa 10 i Hans Vanvin sa osam poena.

fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, bili su bolji rival u prvom poluvremenu. Dobili su prvu deonicu sa 17:14, zatim su tokom druge uspeli da pobegnu na 33:17, ali nisu uspeli da sačuvaju dvocifreni kapital do kraja prvog poluvremena – 37:32.

Prevagu na tasu Crne Gore u prvom poluvremenu, doneli su Bojan Dubljević sa 18, Kendrik Peri sa osam i Marko Simonović sa četiri poena. Raspoloženi za igru u napadu, kod Belgije, bili su Retin Obasohan sa 16 i Maksim De Zeuv sa šest poena.

fiba.basketball

U nastavku meča, Crna Gora je krenula odlično. Bojanu Dubljeviću su podršku pružili Vladimir Mihailović, Nemanja Radović i Kendrik Peri, odbrana je bila odlična, pa je Crna Gora vodila sa 56:39. Belgija je nastojala da ponovo stigne do egala, kao i tokom druge deonice, ali je uoči poslednjeg kvartala, posle trojke Mihailovića, na semaforu pisalo – 68:50.

fiba.basketball

U tom momentu, delovalo je da je pitanje pobednika rešeno. Belgija je nastojala da se vrati u meč, nastojala je da stigne do neizvesne završnice, ali je Crna Gora ljubomorno čuvala stečeni kapital do kraja. U narednom, trećem kolu, Crna Gora igra protiv Bugarske, dok će Belgija odmeriti snage sa selekcijom Španije.

 

Komentari

Vaš komentar