Crna Gora slomila Bugarsku, sledi okršaj sa Španijom

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore uspeli su posle velike borbe i neizesne zaršnice da pobede Bugarsku u trećem kolu Evropskog prenstva sa 91:81, pa imaju realne izlede da stignu do druge, odnosno TOP 16 faze takmičenja. Naredni rival Crnoj Gori je selekcija Španije.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Vladimir Mihailović sa 23, Igor Drobnjak i Bojan Dubljević po 17, Nemanja Radović 16, Kendrik Peri sa 12 poena. Kod Bugarske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Aleksandar Vezenkov sa 26, Andrej Ivanov sa 17 i Čavdar Kostov sa 10 poena.

fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića imali su mnogo problema tokom prvog poluvremena. Zbog povreda, igru su morali da napuste Kendrik Peri i Petar Popović. Crna Gora je pogodila samo jednu trojku iz 11 pokušaja, a Bugari su bili izuzetno raspoloženi za šut. Ubacili su osam trojki, vodili su posle druge deonice sa 46:45.

Prevagu na tasu Bugarske u prvom poluvremenu, doneli su Aleksandar Vezenkov sa 17, Čavdar Kostov i Andrej Ivanov sa po sedam poena. S druge strane, kod Crne Gore, Vladimir Mihailović je postigao 13, Bojan Dubljević osam, a Nemanja Radović sedam poena.

fiba.basketball

U nastavku meča, na parketu se odmah pojavio Kendrik Peri, a i Petar Popović je bio spreman za iskušenja. Odbrana je bila granitna, Vladimir Mihailović je nanizao sedam poena za 52:46, trojku je pogodio i Nemanja Radović sa 55:46. Bugari su bili u velikom problemu, a Drobnjak je pogodio za 57:46.

Bugarska je nastojala da stigne do egala, ali je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo – 67:58. Crna Gora je imala lep kapital, ali je i dalje sve bilo otvoreno i dalje je postojala bojazan od nove serije trojki u režiji Bugara, koji su pokazali da su kadri za tako nešto tokom prvog poluvremena.

fiba.bbasketball

Upravo to se i desilo. Serijom trojku, Bugarska je stigla do 73:73, a nedugo zatim i do 75:73. Usledila je trojka Mihailovića, četiri poena Radovića. Nalet Bugara je zaustavljen, Crna Gora je vodila sa 80:75. Dubljević je pogodio 2+1 za 83:78 na tri minuta pre kraja, ali je rat nerava nastavljen.

Peri je pogodio za 85:80, Bugari propustili dva napada, a Dubljević pogodio za 87:80. U tom momentu pitanje pobednika je rešeno.

Podsećanja radi, u prvoj rundi, Crna Gora je poražena od Belgije, dok je u drugoj slavila protiv Belgije. Bugarska je poražena od Španije i Turske. U narednom kolu, Crna Gora igra protiv Španije, dok će Bugarska odmeriti snage sa selekcijom Gruzije.

Komentari

Vaš komentar