Crna Gora stigla u Gruziju, sprema se za Tursku

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore stigli su u Gruziju, počeli su pripreme za iskušenja na Evropskom prvenstvu, na kojem će u konkurenciji za Turskom, Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom nastojati da stigne do jednog od četiri mesta koja vode u drugu fazu takmičenja. Prvi rival je selekcija Turske, a utakmice sa šampionata Evrope, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ugled Crne Gore na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, iako je ostalo još 24 časa za eventualne izmene, ali njih gotovo sigurno neće biti, braniće: Zoran Vučeljić, Aleksa Ilić, Vladimir Mihailović, Nikola Pavlićević, Dino Radončić, Marko Simonović, Nemanja Radović, Bojan Dubljević, Zoran Nikolić, Igor Dronjak, Petar Popović i Kendrik Peri.

fiba.basketball

Crna Gora se odmah posle duela sa Litvanijom u kvalifikacijama za Mundobasket, preselila u Gruziju, koja će biti domaćin grupe u kojoj se nalazi Crna Gora.

Izabranici Boška Radovića, ostvarili su plan u FIBA prozoru koji je ostao iza njih. Pobedili su Bosnu i Hercegovinu, odigrali dobar meč, uprkos porazu od Litvanije, pa uoči narednog prozora, koji je na programu u novembru, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-4. Tri selekcije će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball

Sada su sve misli usmerene ka Evropskom prvenstvu. Za Crnu Goru, svaka utakmica je finale, svaka nosi prefiks biti ili ne biti. Neće biti lako stići do cilja, ali je jasno da će košarkaši Crne Gore uložiti i poslednji atom snage, kako bi stigli do plasmana u drugu fazu takmičenja, kako bi još jednom obradovali ljubitelje košarke i sporta u Crnoj Gori.

Komentari

Vaš komentar