„Itudis je dobar menadžer, ali kao trener ne radi ništa“

Euroleague 18. sep 202216:402 komentara
Podeli:
Dimtris Itoudis
REUTERS/Annegret Hilse via Guliver

Košarkaška reprezentacija Grčke nije uspela da se nađe u borbi za medalje na Evropskom prvenstvu, a ruski trener Dmirij Šakulin smatra da je krivac za to nekadašnji šef struke moskovskog CSKA – Dimitris Itudis.

Grčki stručnjak, koji je godinama bio asistent Željku Obradoviću u Panatinaikosu, sa CSKA je osvojio dve titule prvaka Evrope, ali Šakulin, takođe nekadašnji trener CSKA, nije uveren u Itudisove kvalitete.

Povezano:

„Verujem da je Itudis odličan menadžer. On proverava svaki aspekat funkcionisanja tima. Skoro pa da odlučuje o tome ko će biti vozač autobusa. Međutim, kada govorimo o trenerskom poslu, on se još nije dokazao. Gordi Herbert ga je očigledno nadmudrio u duelu Nemačke i Grčke na Evrobasketu. Što se tiče titula u Evroligi, za prvu je zaslužan Viktor Hrijapa, a u drugoj je imao Nanda De Koloa, Serhija Rodrigeza i Korija Higinsa na svom vrhuncu. Bio je to najjači CSKA u modernom dobu. Napravio je Itudis velike probleme – njegov sukob sa Majkom Džejmsom koštao je tim čitave sezone“, kazao je Dmitrij Šakulin.

Itudis je od 2022. selektor Grčke i trener istanbulskog Fenerbahčea. U karijeri glavnog trenera dva najveća uspeha su mu trofeji koje je u Evroligi osvojio sa „Armejcima“ – 2016. i 2019. godine.

Šakulin je pomoćni trener moskovskog velikana dok su ga vodili Jevgenij Pašutin, Etore Mesina, Duško Vujošević i Jonas Kazlauskas. Posle otkaza koji je 2011. dobio Vujošević, Šakulin je do kraja sezone vodio tim kao šef stručnog štaba.

Komentari

Vaš komentar