Itudis: S Janisom je lako – skroman i motivisan čovek

Podeli:
fiba.basketball

Selektor reprezentacije Grčke Dimitris Itudis nije očajavao posle poraza svog tima od Nemačke sa 107:96 u četvrtfinalu Evrobasketa.

„Velike čestitke mom timu – uvek ima teških trenutaka, treba ustati kada padneš“, poručio je Itudis posle debitantskog velikog takmičenja na klupi Helade i dodao:

Pročitajte i:

„Bila je to muška borba u kojoj je Nemačka bila bolja, ali ovo je samo početak. Treba da izvučemo pouke, svaki od nas. Uživali smo u celom turniru, mislim da smo svojim načinom igre učinili da mnogi budu ponosni. Želeli smo da pobedimo u ratu, ali nije se desilo“.

Razočaran takmičenje napušta i dvostruki MVP NBA lige Janis Adetokumbo.

„Sa Janisom je lako raditi jer je on visokomotivisan i skroman čovek. Generalno, njegov pristup životu i sportu je izuzetan. Sada mora malo da predahne, da se osvne na ono što se desilo, da se vrati zdrav u NBA, tamo da osvaja titule i da se vrati da pomogne nacionalnom timu kada bude moguće“, dodao je Itudis.

Na pitanje koliko je teško uskladiti obaveze u reprezentaciji sa obavezama u evroligaškom klubu (Itudis sada vodi Fenerbahče), grčki stručnjak je odgovorio:

„Nemoguće je da budem tu za FIBA prozore jer moram da budem koncentrisan na Evroligu. Zaista veruje da će ljudi na kraju sesti i naći najbolja moguća rešenja kako bismo imali sve igrače i trenere na raspolaganju. Ali reći ću samo jedno – niko NBA ligu ne napada što igrači odatle ne dolaze za prozore, ali svi zato napadaju Evroligu. Jeste li se zapitali zašto? To nije pošteno“.

Komentari

Vaš komentar