Kalkulacije za nokaut fazu: Tri moguća rivala za Srbiju

Vesti Eurobasket 2022 7. sep 202214:434 komentara
Podeli:
Košarkaška reprezentacija Srbije
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaška reprezentacija Srbije odlično igra na Evropskom prvenstvu i u utorak uveče će protiv Poljske igrati meč posle kojeg će, u slučaju pobede, osigurati prvo mesto u D grupi.

Navijači „Orlova“ već razmišljaju o tome ko bi mogao da bude potencijalni rival selekciji Svetislava Pešića u osmini finala, koja će se održati u Berlinu.

Pogled na Evrobasket:

Grupa D, u kojoj je Srbija, ukršta se sa C grupom u nokaut fazi po standardnom sistemu – prvi iz C grupe igraće sa četvrtoplasiranim iz D grupe, drugi iz C sa trećim iz D i tako dalje…

Pre poslednjeg kola grupne faze i dalje postoje mnoge nepoznate, a Srbija može da računa na tri potencijalna protivnika.

Ukoliko Srbija završi na prvom mestu grupe koja igra u Pragu, čekaće rasplet u C grupi, u kojoj vlada velika zbrka.

Pod uslovom da Italija opravda ulogu ogromnog favorita i pobedi Veliku Britaniju, sve se svodi na duel Hrvatske i Ukrajine (četvrtak od 14.15).

Opcija 1: Ako Hrvatska pobedi sa manje od 18 poena razlike, Italijani će biti četvrti i rival Srbije u osmini finala.

Opcija 2: Ako Hrvatska pobedi sa više od 18 poena razlike, onda će Ukrajina pasti na četvrto mesto i igrati protiv Srbije.

Opcija 3: Ako Ukrajina pobedi i nastavi niz fantastičnih partija, gledaćemo ex-YU derbi u osmini finala – Hrvatska će pokušati da prvi put u istoriji na velikom takmičenju nanese poraz Srbiji.

Pogledajte sastav svih grupa na Evrobasketu.

Što se Hrvatske tiče, poraz od Ukrajine im u osmini finala najverovatnije donosi Srbiju, ali u slučaju trijumfa će situacija biti komplikovanija. U tom scenariju protivnika Hrvatskoj daće rezultati u D grupi. Plasman dalje obezbedili su Poljaci i Finci, a o poseldnjem putniku u Berlin iz Praga odlučivaće duel Češke i Izraela.

Komentari

Vaš komentar