Musa: Svi su sumnjali u mene, a Bosnu su potcenjivali

Vesti Eurobasket 2022 5. sep 20225:401 komentar
Podeli:
fiba.basketball

Bek reprezentacije Bosne i Hercegovine Džanan Musa ističe da su njegov tim motivisali potcenjivački komentari javnosti.

BiH je savladala Sloveniju sa 97:93 i sada ima skor 2-1 u B grupi.

Pročitajte i:

„Razgovali smo o tome u svlačionici, svi govore da naša grupa ima Nemačku, Francusku, Sloveniju, Litvaniju, a da su ova dva tima ništa posebno. To nas je motivisalo. Na Evrobasketu je sve moguće. Kada pobediš jedan od najboljih timova na svetu, dobiješ samopouzdanje i poštovanje drugih timova. Niko više neće reći: ’A, Bosna, ti momci…’ Sada vide one koji su u razmaku od deset dana dobili dva tima koji su među najboljima na svetu“, rekao je 23-godišnji Musa aludirajući i na pobedu nad Francuskom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, i dodao:

„Veliko poštovanje za Luku (Dončića). On je moj prijatelj i jedan od najboljih košarkaša na svetu, želim mu sve najbolje u karijeri. Zabavno je igrati protiv prijatelja, pogotovo protiv onih koji su na tom nivou, a još je zabavnije pobediti ih“.

Musa je upisao 22 poena (7-13 iz igre) i po 5 skokova i asistencija, a prethodnih godina prošao je težak put do potpisa za Real Madrid.

„Svi su sumnjali u mene i bilo mi je teško da pronađem put. U Breoganu sam povratio samopouzdanje, a sada mi je Real Madrid ukazao poverenje. Lepo je ućutkati one koji su sumnjali, ali najvažnije nam je sada da ostanemo zdravi kao tim“.

U narednom kolu, u utorak od 14.30, Bosna i Hercegovina se sastaje sa Francuskom.

Komentari

Vaš komentar