Nurkić: Dajte meni da budem predsednik i nema problema

Vesti Eurobasket 2022 8. sep 202211:3411 komentara
Podeli:
Jusuf Nurkic
fiba.basketball

Jusuf Nurkić, centar košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine imao je samo reči kritike za one koji vode državu i Košarkaški savez Bosne i Hercegovine posle poraza od Litvanije i ispadanja sa Evrobasketa.

Kod nas je uvek ili dobro, ili zlo. Ponosan sam na momke, na stručni štab, sve koji su doprineli da bude ovakva atmosfera, uz sve turbulencije. Kako smo počeli ovo je impozantno šta smo uradili. Ponosim se na njih, čestitam svima koji su sudelovali. Litvaniji isto čestitam. Dali smo stvarno maksimum. Mislim da BiH može da bude ponosna”, počeo je Nurkić.

povezane vesti

Iako tvrdi da imamo dobru bazu za budućnost, pre terena moraju da se završe brojne stvari.

To počinje od nacionalnog saveza, prvenstveno šta imamo, pripreme, da li imamo ljude koji nas vode tek 10 dana ranije. Puno toga ima pre sporta, kao što vidite  za sport je najlakše. Ko god izađe pravi maksimum, usudio bih se reći i više od toga. Jednostavno ovo što su momci napravili ovih mesec i nešto dana, siguran sam da ni u Bosni i Hercegovini, osim ovih fanatika, nisu nam davali ovakve šanse.”, rekao je centar, a onda se obrušio na sistem u KSBiH.

Znate dobro kako funkcioniše kod nas. Tri Bošnjaka, tri ova, tri ona.. dajte meni mesto predsednika Saveza, i upravni odbor i direktora i više nikada nećete imati problema ni sa pripremama, ni sa hranom, ni sa hotelima. Ja sam spreman da preuzmem sve funkcije, ako mislite da je do mene.”, rekao je Nurkić pa nastavio:

“Šta to vredi ako četiri igrača spavaju u jednom krevetu? Dok jednom ne rešimo neke stvari da se zna, imamo… nije ni vreme ni mesto za video i slike. Ljudi moramo shvatiti da je reprezentacija iznad svega. Ako želite da reprezentacija bude iznad svega, u bilo kom sportu, bilo gde, moramo stvoriti uslove, inače nećemo moći napred. Možemo praviti čuda, a ovo su čuda, 12 momaka je ovdje dalo svoj maksimum. Ponosan sam na njih, ali mi je žao što nismo prošli dalje jer smo dali i zadnji atom snage.”, zaključio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Bosna i Hercegovina završila je učešće na Evrobasketu sa omerom od dve pobjede i tri poraza, posle pobeda nad Mađarskom i Slovenijom i poraza od Nemačke, Francuske i Litvanije.

Komentari

Vaš komentar