Očekivano: Poceko pobedom nad Srbijom zadržao posao

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Italije napravila je jedno od najvećih iznenađenja Evropskog prvenstva kada je u osmini finala eliminisala selekciju Srbije. Iako su potom „Azuri“ eliminisani u četvrtfinalu u dramatičnom duelu sa Francuskom, nastup Italije na Evrobasketu okarakterisan je kao uspeh, a produžetak saradnje sa Savezom ozvaničio je i selektor Đanmarko Poceko.

Temperamentni trener je isključen na utakmici sa Srbijom, a mnogi su trenutak u kojem je on izbačen sa utakmice okarakterisali kao ključni u duelu sa ekipom Svetislava Pešića.

Povezano:

„Nastup na EP stvorio je pozivnu ravnotežu i stvorio je mnogo entuzijazma. Ostaje gorčina posle meča sa Francuskom u kojem smo imali dobijenu utakmicu, ali ne smemo da krivimo nikoga od igrača ili osbolja. Poceko nastavlja rad sa nacionalnim timom na najbolji mogući način, to je sto posto potvrđeno, svideo mi se način na koji je vodio tim“, izjavio je predsednik Košarkaškog saveza Italije Đani Petruči.

„Fontekio je promašio ključna slobodna bacanja protiv Francuza, istina, ali recite mi – koliko su penala Maradona i Ronaldo promašili? Uzorak je nedovoljan“, rekao je prvi čovek italijanske košarke.

Poceko (50) je od tekuće godine na čelu italijanske reprezentacije, a prethodno je bio pomoćnik Etorea Mesine u milanskoj Olimpiji. Kao igrač nastupao je za Udine, Livorno, Vareze, Fortitudo, Saragosu, Himki i Orlandinu.

Komentari

Vaš komentar