Peri pred EP: Odbrana mora da bude naš adut

Podeli:

Košarkaši Crne Gore nastojaće da stignu do druge faze šampionata Evrope, u konkurenciji sa Turskom, Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom. Prvi rival je selekcija Turske, utakmica je na programu 1. septembra sa početkom u 16 časova i 15 minuta, a utakmice sa šampionata Evrope, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ugled Crne Gore na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta, braniće: Zoran Vučeljić, Aleksa Ilić, Vladimir Mihailović, Nikola Pavlićević, Dino Radončić, Marko Simonović, Nemanja Radović, Bojan Dubljević, Zoran Nikolić, Igor Dronjak, Petar Popović i Kendrik Peri.

“Staro je pravilo da je odbrana ključ na putu ka uspehu. Zato moramo da budemo fokusirani da u svakom meču defanzivne zadatke odradimo na vrhunskom nivou, jer napad može, ali i ne mora da funkcioniše. Imamo ekipu koja je kadra da igra dobro u oba smera, koja je kadra da parira najboljim ekipama Evrope. Pokazali smo to protiv Francuske, Bosne i Hercegovine, Litvanije”, naglasio je Kendrik Peri, pa nastavio:

fiba.basketball

“Protiv Bosne i Hercegovine smo igrali na visokom nivou od prvog do poslednjeg minuta. U duelu sa Litvanijom, imali smo pad u nastavku meča, a izuzetno kvalitetni rival je to umeo i znao da kazni. Oscilacije moramo da svedemo na minimum, a odbrana mora da bude naš glavni adut na šampionatu koji sledi”.

Izabranici Boška Radovića, ostvarili su plan u FIBA prozoru koji je ostao iza njih. Pobedili su Bosnu i Hercegovinu, odigrali dobar meč, uprkos porazu od Litvanije, pa uoči narednog prozora, koji je na programu u novembru, Litvanija ima skor 7-1, Francuska 6-2, Crna Gora 5-3, BiH i Mađarska 4-4, Češka 3-4. Tri selekcije će izboriti plasman na Svetsko prvenstvo.

fiba.basketball

Za Crnu Goru je na Evropskom prvenstvu svaka utakmica finale, svaka nosi prefiks biti ili ne biti. Neće biti lako stići do cilja, ali je jasno da će košarkaši Crne Gore uložiti i poslednji atom snage, kako bi stigli do plasmana u drugu fazu takmičenja, kako bi još jednom obradovali ljubitelje košarke i sporta u Crnoj Gori.

Komentari

Vaš komentar