Pešić: Burazer mi je 2002. rekao da odem u penziju…

košarkaška reprezentacija jugoslavije 2002, Indijanapolis
imago/Camera 4 via Guliver Image

Selektor srpskih košarkaša Svetislav Pešić posle pobede nad Poljskom na kraju grupne faze Evrobasketa priznao je da je zaboravio da je u četvrtak bila 20. godišnjica otkako je osvojeno zlato na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pročitajte još

Te 2002. godine reprezentacija Jugoslavije je baš sa Pešićem na klupi došla do petog svetskog zlata pobedom nad Argentinom posle produžetka u neverovatnom finalu. Sada, 20 godina kasnije, sa njim na mestu selektora ’Orlovi’ su zabeležili maksimalnih pet pobeda u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i u osmini finala ih čeka susret sa Italijom.

„Da me niste podsetili, verovatno se ne bih ni setio…“, rekao je Pešić novinarima u Pragu posle pobede nad Poljskom 96:69, „To je jedan od događaja koji su mene još više motivisali da se i dalje bavim trenerskim poslom. Kada smo osvojili to prvenstvo sveta i uzeli zlato, s leve strane je bila reprezentacija Nemačke, a tamo deset mojih igrača koji su osvojili bronzu, među njima i moj sin Marko. Tada sam pitao sebe ’Šta ti još želiš da uradiš u životu?’. To je fantastičan osećaj, pozvao me je tada burazer i rekao: ’Idi sad u penziju’… Ali, eto, još nisam otišao“.

Duel između Srbije i Italije na programu je u subotu od 18 časova u Berlinu, gde se igra kompletna završnica Evrobasketa koji traje do 18. septembra.

Komentari

Vaš komentar