Pešić posle Češke: Trebala nam je ovakva pobeda

Guliver Images

Košarkaška reprezentacija Srbije upisala je i drugu pobedu na Evropskom prvenstvu koje se održava u četiri države. Orlovi su u drugom kolu grupe D u Pragu savladali domaću selekciju Češke rezultatom 81:68 i na dan odmora idu sa učinkom 2-0. Česi imaju 0-2 i očekuje ih velika borba za mesto među četiri najbolja koje vodi u nokaut fazu.

Srbija je kontrolisala dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg minuta, imala je oscilacija, bilo je padova u igri tokom drugog poluvremena, ali pobeda ni jednog trenutka nije bila ugrožena.

„Zadovoljan sam zbog pobede. Pristup meču je na bio na željenom nivou. Odigrali smo dobru odbranu u drugom kvartalu. Usledila je reakcija reprezentacije Češke koju smo i očekivali. Rival je podigao stepen agresivnosti u odbrani, izgubili smo ritam, izgubili smo organizaciju napada, ali nismo klonuli duhom, nastavili smo da se borimo i stigli smo do pobede“, naglasio je Svetislav Pešić, pa nastavio:

Svetislav Pešić
Image ID: 1013954007 via Guliver

„Trebala nam je jedna ovakva utakmica i ovakva pobeda. Ostaje nam da izvučemo pouke, da napredujemo iz utakmice u utakmicu, da naučimo da pobeđujemo i kada sve ne funkcioniše onako kako mi to očekujemo. Na Evropskom prvenstvu nema lakih rivala i svaka pobeda je zlata vredna.“

Ekipa Svetislava Pešića u ponedeljak, 5. septemra sa početkom u 21 čas igra protiv Finske, koja je u drogom kolu deklasirala Poljsku, a Čehe čeka duel sa Holandijom.

Komentari

Vaš komentar