“Ponosan sam na ekipu, idemo dalje, borba se nastavlja”

Podeli:
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore uspeli su posle velike borbe i neizesne zaršnice da pobede Bugarsku u trećem kolu Evropskog prenstva sa 91:81, pa imaju realne izlede da stignu do druge, odnosno TOP 16 faze takmičenja. Naredni rival Crnoj Gori je selekcija Španije.

Crna Gora je imala mnogo problema sa Bugarima, koju su u prvom poluvremenu ubacili osam trojki, vodili su sa 46:45, dok je Crna Gora za tri poena šutirala 1-11.

Tokom trećeg kvartala Crna Gora je stekla prednost od 11 poena, ali posle nove serije trojki u režiji Bugara, na semaforu je pisalo 73:73. Izabranici Boška Radovića nisu klonuli duhom, pojačali su stepen agresivnosti u odbrani, borili se za svaku loptu i pedalj terena, pa su stigli do zlata vrednog trijumfa.

“Ponosan sam na kompletnu ekipu. Svi smo disali kao jedan, borili se od prvog do poslednjeg minuta. Sa druge strane smo imali rivala koji je bio izuzetno raspoložen za šut. Pogađali su trojke iz otvorenih, ali i jako teških pozicija. Presudna je bila treća četvrtina u kojoj smo uspeli da steknemo dvocifrenu prednost”, naglasio je selektor Boško Radovič, pa nastavio:

fiba.bbasketball

“Bugarska je uspela da se vrati u meč u poslednjoj deonici, ponovo je to uradila šutem za tri poena, ali smo podigli stepen agresivnosti u odbrani, imali odvažnosti i hrabrosti u napadu. Zasluženo smo slavili. Muče nas povrede Popovića i Perija, Peri je insistirao da igra u drugom poluvremenu, Popovićeva povreda nije teška, značiće nam dan odmora. Idemo dalje, borba se nastavlja”.

fiba.basketball

U narednoj rundi, 6. septembra, Crnu Goru očekuje okršaj sa Španijom, dok će u poslednjem kolu grupne faze igrati protiv domaćina Gruzije, koja će imati ogromnu podršku sa tribina.

Komentari

Vaš komentar