Skariolo: Nismo spremili utakmicu; Đerđa: 35 minuta iz snova

Podeli:
fiba.basketball

Selektor reprezentacije Španije Serđo Skariolo kaže da njegov tim nije uspeo da se spremi za dve utakmice u dva dana, te da je to jedan od razloga za poraz od Belgije 83:73 u trećem kolu A grupe Evrobasketa.

Pročitajte i:

„Pobedili su nas tako što su imali više skokova i tako što su šutirali 11-25 za tri poena. Veoma su jaki, imaju mnoge dobre atlete i šutere. Ne moraš da igraš protiv njih svake godine da bi znao njihove igrače, pogotovo ako imaš skauting izveštaj i igraš protiv nekolicine njih u klubovima… Moramo da naučimo da sledeći put budemo precizniji u pripremi meč kada igramo dva meča u dva dana“, rekao je Skariolo, a nadovezao se najiskusniji u timu Rudi Fernandez:

„Moramo da naučimo nešto iz ove utakmice. Možda je do nedostatka iskustva u dve utakmice u dva dana. Na startu nismo igrali jako, a Belgija je bila vrlo dobra“.

Sa druge strane, selektor Belgije Dario Đerđa bio je ponosan na svoj tim.

„Bilo je to 35 minuta neverovatnog truda, bacanja za svaku loptu. Imali smo gorak ukus u ustima posle poraza od Crne Gore. Sada, osim pet minuta druge četvrtine, sve je bilo kao san. Pokazali smo da ljudi moraju da računaju na nas, košarkaški nismo mala zemlja“, istakao je Đerđa.

U sledećem kolu, Belgija igra sa Turskom, dok će se Španija sastati sa Crnom Gorom.

Komentari

Vaš komentar