„U Evropi je ključ tim, ne može se sa jednim igračem“

Vesti Eurobasket 2022 16. sep 202213:037 komentara
Podeli:
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Evrobasket 2022. godine privukao je ogromnu pažnju svetske košarkaške javnosti, a možda je za to najzaslužnija činjenica da su na turniru nastupila trojica po mnogima najboljih košarkaša današnjice – Grk Janis Adetokumbo, Slovenac Luka Dončić i Srbin Nikola Jokić.

Međutim, nijedan od trojice NBA superzvezda nije „dobacio“ do polufinala turnira, gde ćemo gledati mečeve Francuska – Poljska i Nemačka – Španija.

Evrobasket:

„Te tri reprezentacije su bile među pretendentima za osvajanje Evropskog prvenstva, ali moje mišljenje je da je za osvajanje medalja konkurisalo sedam ili osam timova. Na primer, Grčka je doputovala u Berlin sa velikim ambicijama. Janis Adetokumbo je veliki igrač, ali njegove partije nisu bile dovoljne“, komentarisao je selektor francuske reprezentacije Vensan Kole.

„Timska igra je uvek osnova evropske košarke. Mora da se pomaže u odbrani da bi se pobeđivalo, a ne možete da dođete do uspeha sa samo jednim igračem, bez obzira koliko on bio dobar. To smo videli sa ova tri tima“, kazao je 59-godišnji stručnjak, trenutno glavni trener Levaloa Metropolitana.

Francuska u petak od 17.15 časova igra protiv Poljaka, a drugo polufinale (Nemačka – Španija) igra se u Berlinu od 20.30 časova.

Komentari

Vaš komentar