Uigrana kombinacija: Poceka isključe, pomoćnik pobeđuje

Vesti Eurobasket 2022 12. sep 202213:495 komentara
Podeli:
Đanmarko Poceko
REUTERS/Annegret Hilse via Guliver

Selektor italijanske košarkaške reprezentacije Đanmarko Poceko isključen je u trećoj četvrtini utakmice osmine finala Evropskog prvenstva u kojoj je tim sa Apenina napravio ogromno iznenađenje i eliminisao Srbiju. Mnogi su taj potez okarakterisali kao ključni – italijanski igrači su posle isključenja svog selektora zaigrali energičnije, a Srbija nije mogla da prati taj tempo.

Poceko je prilično teatralno i dugo napuštao parket posle druge tehničke greške – plakao je, grlio se sa igračima, pozdravljao se sa selektorom Srbije Svetislavom Pešićem i predsednikom KSS Predragom Danilovićem, kojeg poznaje iz igračkih dana.

Povezano:

Utakmicu je do kraja vodio Pocekov pomoćnik Edoardo Kazalone, a „Azuri“ su došli do velike pobede.

Međutim, u takvom razvoju događaja verovatno ništa nije bilo slučajno, o čemu je tvitovao i hrvatski košarkaš Miro Bilan.

On je igrao upravo za Poceka i Kazalonea dok je bio član Dinamo Sasarija i upoznat je sa ovom strategijom.

„Tokom svoje dve sezone u Sasariju, Poc je isključen sa utakmice osam puta, a Edo je vodio tim do kraja. Skor u tim mečevima? Osam pobeda i nula poraza!“, napisao je iskusni hrvatski centar, a potom i čestitao italijanskoj selekciji.

Italija je Srbiju pobedila rezultatom 94:86, a u četvrtfinalu protivnik će joj biti Francuska. Preostala tri para četvrtfinala su: Španija – Finska, Nemačka – Grčka i Slovenija – Poljska.

Đanmarko Poceko
REUTERS/Annegret Hilse via Guliver
Đanmarko Poceko, Predrag Danilović
REUTERS/Annegret Hilse via Guliver

Komentari

Vaš komentar