Kriza sa svih strana potresa Real

Primera 23. apr. 202111:09 > 11:553 komentara
Podeli:
Stadion Alfredo di Stefano
REUTERS/ Sergio Perez

Real Madrid se nalazi u finansijskim problemima već duže vreme, a ekonomska kriza izazvana usled epidemije koronavirusa samo je dodatno pogoršala situaciju.

Zbog toga je predsednik Madriđana Florentino Peres pokušao da napravi evropsku Superligu kako bi se klub izvukao iz dugova, ali taj projekat mu je uz mnogo bure propao posle samo 48 sati.

Laurence Griffiths/Getty Images

Klub već godinu dana igra pred praznim tribinama, tako da ne može da zarađuje od prodaje karata, što je veliki udarac na klupsku kasu, ali još veći je smanjena prodaje dresova, koja je od odlaska Kristijana Ronalda opala za čak 70%.

Dresovi Serhija Ramosa i Karima Benzeme su od odlaska Ronalda najprodavaniji, ali ni probližno kao od Portugalca, uz to oni su već godinama u klubu, tako da se ni nije moglo očekivati da ljudi svake sezone kupuju dresove istih igrača.

Loša transfer politika i procena je takođe dovela do toga. Čelnici „kraljevskog kluba“ su mislili da će Eden Azar biti novi superstar, a on ne samo da se nije pokazao kao to, već kao promašaj.

Iz tog razloga Madriđani žele pod svaku cenu da dovedu Kilijana Mbapea, kako bi tim konačno dobio nekog superstara i klub počeo na njegovom imenu da zarađuje, ali taj transfer baš neće ići glatko jer vlasnik Pari Sen Žermena ne želi da ga proda još.

Real od svakog prodatog dresa zaradi  25 evra, dok ostatak zarade ide proizvođaču Adidasu.

Komentari

Vaš komentar