Ibrahimović: Nije normalno da Milan ne igra Ligu šampiona

Serie A 15. jan. 202113:012 komentara
Podeli:
Zlatan Ibrahimović
REUTERS/Alessandro Garofalo

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović je govorio za Korijere delo Sport o svojoj odluci da se posle Galaksija vrati u Evropu i to u Milan. Kaže da je došao da promeni stvari kod ovog kluba.

I zaista Zlatan menja bitno stvari za Milan kada se radi o golovima. U 12 mečeva u svim takmičenjima već je dao 11 golova, a deset u Seriji A.

Bio sam u Americi i posle povrede sam shvatio da sam i dalje živ i pomislio sam da li da prestanem ili da nastavim da igram? Mino Rajola mi je rekao da je lako prekinuti u Americi i da probam da završim karijeru u Evropi. Zato sam izabrao Milan, najteži izazov. Nisu me zanimale stvari gde već imate poker u ruci, več nešto nemoguće. Ovde se osećam kao lider. Pre deset godina je ovaj Milan bio skroz drugačiji. Sada je tim mlad, i nije sve ovo moja zasluga. Tačno je da radimo odlično, ali nismo ništa ni osvojili. Postoji želja da se učini još. Na primer ne zanima me da na kraju godine budemo samo šampioni na zimu„, kaže Zlatan koji dodaje i da „rosoneri“ moraju u Ligu šampiona.

Prerano je govoriti o tome, ima još cela druga polovina sezone. Postavljanje ciljeva je ograničavanja, a ja to nikad ne radim. Drugoplasirani je prvi poslednji. Milan je predugo van elite i to nije normalno. Ni za klub ni za navijače. Uz dužno poštovanje ne znam šta se desilo da je Atalanta u Ligi šampiona a Milan ne. Došao sam da promenim to„.

Ibrahimović kaže da još uvek nije spreman da se povuče, kaže da je srećan u Milanu, a takođe je hrabrio i golamana svoje ekipe Donarumu ali poručivši da mora da brani u Ligi šampiona. Kaže i da Švedska već ima novog Ibru, Emila Robaka.

On je jak, tehnički podkovan, ima brzinu, pokrete. Zapravo MIlan ga je uzeo pre nekoliko meseci i mislim da će uskoro ući u prvi tim za stalno„.

Komentari

Vaš komentar