Džikić: Bićemo bolji, čekamo Vajlija i Danila

Podeli:
KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti imali su dosta problema, nisu briljirali u prvom kolu ABA lige, ali su uspeli da pobede FMP Železnik sa 82:72. Kristalno je jasno da će izabranici Aleksandra Džikića morati da odigraju daleko bolje u narednoj rundi, kada ih čeka derbi protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Podgoričani su kontrolisali dešavanja na parketu tokom prve i druge deonice. Imali su dosta problema u trećoj i na početku poslednje četvrtine, ali su u samoj završnici imali više snage, čvrstine, energije i koncentracije.

„Čestitam ekipi FMP na dobroj partiji. Prikazali su se u dobrom svetlu i bili su neugodan protivnik kao što smo i očekivali. Naš rival je imao mnogo energije, bio je rasterećen. Od nas se očekivala samo pobeda, što je bio dodatni pritisak. Idemo dalje, piše se pobeda“, rekao je Aleksandar Džikić i nastavio:

„Budućnost je vrlo daleko od željene forme. Mislim da nema potrebe da ponavljam probleme koje smo imali i imamo. Sve su to stvari koje nas usporavaju i vraćaju unazad. Momci koji su tu rade, trude se i izvesno je da ćemo biti bolji kako vreme bude odmicalo. Tendencija je da se pripremni period skraćuje iz godine u godinu, a nema mnogo filozofije, potrebno je vreme da se ekipa uigra. Pored toga, igrali smo u specifičnim uslovima, sa limitiranim brojem navijača, a kako stvari stoje tako će ostati do daljnjeg, pa moramo da se prilagođavamo“.

Na pitanje da li Budućnost prati situaciju na tržištu, Džikić je odgovorio:

„Ne razmišljam o tome. Ovi momci koji su ovde, na njih računam. Čekamo Vajlija, a bogami čekamo i Danila. Vajli nije odradio ni jedan trening. Prošao je kroz kako bih ga ja nazvao kontakt protokol, uskoro će nam se pridružiti, ali će morati da promeni poziciju. Koristim priliku da direktoru Raduloviću poželim što brži opravak, a o Danilu da ne trošim reči. Idemo dalje“, zaključio je Aleksandar Džikić.

U narednom kolu, Budućnost igra protiv Crvene zvezde u Beogradu, dok će FMP Železnik na svom parketu ugostiti ekipu Igokee.

Komentari

Vaš komentar