Ostojić za SK: Dobro je, ali moramo i možemo više

Podeli:
Djuro Ostojic
Djuro Ostojic

Izabranici Nenada Trajkovića, košarkaši Studentskog centra, nisu osetili gorčinu poraza u dosadašnjem delu sezonu. U ABA 2 ligi, imaju skor 4-0, a u šampionatu Crne Gore 5-0.

Na početku sezone, ekipa iz Podgorice je naglasila da rezultatskog imperativa nema, kao primarni cilj je postavljen razvoj mladih igrača, unapređenje induvidualnog kvaliteta, a samim tim i ekipnog.

„Tačno je da smo u sezonu ušli bez rezultatskog imperativa, ali je cilj svih u klubu da ponovo izborimo plasman u regionalno takmičenje. Činjenica da nismo osetili gorčinu poraza u dosadašnjem delu sezone, iako smo imali čitav niz zahtevnih utakmica, nas čini zadovoljnim, ali nas nije opustila, naprotiv. Pobede koje smo ostvarili su dodatni motiv za još jači i predaniji rad, a sve u cilju pomenutog unapređenja induvidualnog kvaliteta svih igrača u timu“, naglasio je za Sport Klub, sportski direktor Studentskog centra, Đuro Ostojić i nastavio:
„U ovom trenutku, mogu da kažem da smo zadovoljni kako napreduje jedna grupa igrača, dok sa druge strane, imamo grupu momaka od kojih očekujemo i za koje verujemo da mogu daleko više i bolje u periodu koji sledi. Koji su krajni dometi ekipe? Jako je teško baviti se prognozama u ovom trenutku. Na kraju sezone, kada se bude podvukla crta, videćemo koji su bili dometi, a pomenuti dometi zavise od unapređenja induvidualnog kvaliteta. Nastojimo i trudimo da se potencijal koji imamo, pretočimo u kvalitet, a svi u klubu verujemo da ćemo uspeti u tome, te da ćemo uspeti da stignemo do regionalnog takmičenja i u narednoj sezoni. Sada smo fokusirani na rad, a svaka nova utakmica je prilika za dokazivanje i napredovanje“.
Studentski centar u sredu, 24. decembra igra protiv Danilovgrada u osmini finala Kupa, zatim sledi duel sa Primorjem iz Herceg Novog u šampionatu Crne Gore, a misli se već polako usmeravaju ka drugom turniru ABA 2 lige, koji se u januaru naredne godine igra u Banjaluci.

 

Komentari

Vaš komentar