Lebron Džejms kupuje Atlantu Drim?

NBA 6. jan. 202119:253 komentara
Podeli:
Scott Wachter-USA TODAY Sports

Lebron Džejms, najbolji košarkaš današnjice pokazao je interesovanje da kupi ženski NBA tim Atlanta Drim. Superstar Lejkersa želi da preuzme tim od Kelija Leflera, doskorašnjeg republikanskog senatora iz Džordžije, koji je jedan od vlasnika.

Lefler nije do sada pokazao želju da proda ekipu, ali se nalazi pod velikim pritiskom od strane NBA igračica da to uradi. Sukob je počeo kada je u tom trenutku senator Lefler oštro kritikovao kampanju u NBA ligi „Black Lives Matter“, kojom su igrači pružili podršku tamnoputim državljanima Sjedinjenjih Država posle represivnih mera policije.

povezane vesti

To je naišlo na oštru reakciju košarkašica koje su počele da nose majice „Glasajte za Vornoka“, njegov protivkandidata u senatorkoj trci. Džejms je tu akciju podržao izbacivanjem slogana „More than o Vote“ ili „Više od glasa“, kojom je želeo da motiviše što više ljudi da izađu na izbore.

Vornok je pobedio na izborima, iako Lefler još nije zvanično priznao poraz. Džejms se odmah oglasio tvitomu u kojem je izrazio želju da otkupi vlasništvo nad ekipom.

Komentari

Vaš komentar