Vučević trenira sa Mornarom: Želim Čikago na stazama slave

NBA 22. avg. 202120:48 > 22:26
Podeli:
KK Mornar

Nikola Vučević, jedan od najboljih košarkaša u istoriji Crne Gore i jedan od najboljih igrača planete, pripreme za narednu sezonu sporovodi u Baru, a nedavno se priključio radu sa ekipom Mornara, koju u sezoni koja sledi, pored ABA lige, šampionata i Kupa Crne Gore, očekuje borba za FIBA Ligu šampiona.

S druge strane, Nikola Vučević koji je tokom prošle sezone iz Orlanda stigao u Čikago, nastojaće sa Bulsima da stigne do plej-ofa, da napravi korak napred u odnosu na minulu sezonu.

„Pratim učinak Mornara redovno, jer je to klub u kojem sam napravio prve ozbiljne košarkaške korake. Pripremni period sprovodim u Baru, zamolio sam trener Mihaila Pavićevića da radim sa ekipom jer će mi to značiti da u što boljoj formi dočekam narednu sezonu. Mornar je pristao, nisam igrao u ovoj dvorani, ali mi je drago što sam ponovo u dresu sa grbom kluba u kojem sam ponikao. Zaista pratim Mornar, drago mi što napreduje iz sezone u sezonu. Nadam se da će ove godine situacija sa koronavirusom biti bolja, da će publika moći da se vrati u dvoranu, jer bi to bilo od velikog značaja, kako za ekipu, igrače, tako i za ljubitelje košarke“, naglasio je Nikola Vučević, koji će se uskoro priključiti pripremama Čikago Bulsa, pa nastavio:

„Očekujem uspešnu sezonu kada je Čikago u pitanju. Trebaće malo vremena da se svi uklopimo i da se kockice slože u željeni mozaik, ali dolaskom Bola, Derozana i Karuza, čelnici kluba su pokazali kakve su ambicije. Cilj je da vratimo Čikago na staze stare slave, teško je poverovati da ćemo uspeti da ga podignemo na nivo iz Džordanove ere, ali na nama je da radimo, napredujemo i rastemo iz sezone u sezonu“.

Nikola Vučević će ove sezone imati u sastavu tima i saigrača iz reprezentacije, mladog i izuzetno talentovanog Kolašinca, Marka Simonovića, koji je nedavno potpisao trogodišnji ugovor sa Bulsima.

Komentari

Vaš komentar