“Cilj smo ostvarile, ali nismo rekli završnu reč u Danskoj”

Podeli:
RSCG

Uoči Evropskog prvenstva u Danskoj očekivalo se da bi utakmica protiv Slovenije u poslednjem kolu grupne faze mogla da bude odlučujuća za plasman u glavnu rundu. Tako je i bilo.

Popularne “lavice” su odigrale sjajno protiv Francske, ali su poražene sa 24:23. Bile su izuzetno dobre u prvom poluvremenu protiv Danske, ali ne i u drugom, pa je na semaforu pisalo 28:19. Usledio je meč odluke, izabranice novog selektora Kima Rasmusena su kontrolisale dešavanja na parketu od prvog pa sve do završnice meča, kada su dozvolile rivalu da od minus sedam, stigne do minus jedan, ali ne i da ugrozi pobedu Crne Gore, plasman u drugu, ili ti glavnu rundu takmičenja na šampionatu Evrope.

Na kraju se isplatio sav trud i igra koju smo pružile u duelu protiv Francuske, te u prvom poluvremenu meča protiv Danske. Ponosna sam na sve devojke u timu. Nije bilo lako igrati protiv Slovenije koja je došla u nikad jačem sastavu”, rekla je Đurđina Jauković i dodala:

Presrećna sam zbog plasmana u glavnu rundu jer ćemo imati još tri meča, što nam je i najvažnije da se uigramo i spremimo za ono što nam je prioritet, a to su olimpijske kvalifikacije u martu naredne godine. Svi znamo sa kakvim reprezentacijama igramo, ali verujem u ovaj tim i znam da ćemo pružiti maksimum. Već sada mogu da obećam da ćemo se u svakom meču boriti od prvog do poslednjeg minuta. Rusija, Švedska i Španija su favoriti, ali će na parketu morati da nas ubede da su bolje, a to neće biti lako, uverena sam u to”.

Popularne “lavice” iz Crne Gore, naredni meč na Evropskom šampionatu igraju 10. decembra, rival je reprezentacija Švedska. U novoformiranoj grupi, Rusija i Francuska imaju po četiri boda, Danska dva, Švedska i Španija po jedan, a Crna Gora je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar