MVP finala: Zadovoljni smo sezonom, moglo je i bolje

Podeli:
VK Jadran

Sjajna finalna serija u vaterpolo šampionatu Crne Gore je završena. Posle velike borbe, četiri fenomenalna, kvalitetna i neizvesna meča, slavio je Jadran iz Herceg Novog sa 3-1, pa je stigao do sedme titule u nizu.

Podsećanja radi, Novljani su prvi meč, posle boljeg izvođenja peteraca dobili sa 14:11 (10:10). U drugom, Primorac je uzvratio udarac – 8:6. Usledio je nova triler završnica, u kojoj su više snage i koncentracije imali vaterpolisti Jadrana – 8:6. Serija je završena u četvrtom meču, u kojem je tim iz Herceg Novog slavio sa 10:5.

MVP finalne serije je jedan od najperspektivnijih golmana planete i reprezentativac Crne Gore, Petar Tešanovič, koji je naglasio da je zadovoljan onim što je Jadran ostvario u sezoni koja je završena. Novljani su odbranili duplu krunu, bili su konkurentni, ali nisu uspeli da stignu do finalnog turnira Lige šampiona, te finalnog turnira Regionalne lige.

Možemo da budemo zadovoljni ostvarenim u sezoni koja je ostala iza nas. Odbranili smo duplu krunu u Crnoj Gori, što je bio primarni cilj. U Regionalnoj ligi i Ligi šampiona smo mogli više, ali je mnogo faktora uticalo na to da ne stignemo do finalnih turnira. Imali smo mnogo problema sa koronavirusom i povredama, gotovo ni jednu utakmicu tokom sezone nismo odigrali u kompletnom sastavu. Uprkos navedenom, bili smo konkurentni u borbi sa najboljim timovima Evrope i regiona, a mladi igrači od kojih je sastavljen Jadran je stekao veliko iskustvo za periodu koji sledi”, naglasio je Petar Tešanović, pa nastavio:

Finalna serija je donela odlične utakmice i vaterpolo na izuzetno visokom nivou. Odavno se nije vodila ovako velika borba za tron. Primorac je pokazao da napreduje iz godine u godinu, a u minuloj sezoni je napravio veliki iskorak napred. Ono što može da raduje ljubitelje vaterpola u Crnoj Gori je činjenica da se za tron borilo mnogo mladih igrača koji su svetla budućnost i od kojih će mnogo koristi imati reprezentacija. Prevagu na našem tasu, donelo je iskustvo pobeđivanja u finalnim mečevima, kao i iskustvo koje smo stekli u duelima sa najboljim ekipa Evrope, tokom učešća u Ligi šampiona”.

Vremena za odmor nema. Vaterpolo reprezentacija Crne Gore već početkom naredne nedelje počinje pripreme za finalni turnir Svetske lige koji se igra u Gruziji, odnosno za Olimpijske igre u Japanu.

Komentari

Vaš komentar