RL: Jug potopio i Primorac iz Kotora

Podeli:
Havijer Garsija
VK Jug

Vaterpolosti Juga iz Dubrovnika koji slove za jednog od glavnih favorita za osvajanje Regionalne lige, a ujedno i za jednog od favorita kada je reč o osvajanju titule klupskog prvaka Evrope, kao što se i očekivalo, sigurnim zaveslajima idu ka finalnom turniru.

Izabranici Vjekoslava Kobešćaka su u prvom kolu pobedili Jadran iz Herceg Novog sa 12:3, a u drugom, Primorac iz Kotora sa 13:4. U popodnevnom terminu, Jug igra protiv Budvanske rivijere, dok Kotorane očekuje veliki derbi protiv Jadrana iz Herceg Novog, duel, koji bi mogao mnogo toga da reši, kada je reč o drugom timu koji će sa polufinalnog turnira u Dubrovniku, izboriti plasman na finalni, koji se 26. i 27. marta igra u Zagrebu.

Naravno, kada je reč o plasmanu na finalni turnir velike šanse ima i Radnički iz Kragujevca koji je u prvom kolu lako izašao na kraj sa Budvanskom rivijerom, a u popodnevnom terminu će imati ulogu favorita protiv Solarisa iz Šibenika.

Jug je protiv Primorca kontrolisao dešavanja na bezenu od prvog do poslednjeg minuta, iako su Kotorani uspevali da budu konkurentni tokom prvog poluvremena – 2:4. Međutim, razlika u kvalitetu i iskustvu je ipak velika, pa je na kraju, na semaforu pisalo 13:4.

Golove za Jug, postigli su: Loren Fatović pet, Paulo Obradović tri, Aleksandros Papanastasiu dva, Roberto Radić, Danil Merkulov i Filip Kržić po jedan. Vuk Drašković je postigao dva, a Aljoša Mačić i Dušan Matković po jedan gol za Primorac.

Podsećanja radi, u prvim utakmicama, drugog dana polufinalnih turnira Regionalne lige, koji se igraju u Beogradu i Dubrovniku i koje možete da pratite na Sport Klubu, Crvena zvezda je pobedila Šabac sa 12:10, a Solaris je bio bolji od Budvanske rivijere sa 11:9.

Komentari

Vaš komentar