Šćepanović: Momci su kadri da se izbore za Tokio

Vaterpolo 10. feb. 202112:56 > 13:26
Podeli:
VPSCG

Odbrojavanje je počela, a stepen borbene gotovosti se podiže na maksimalan nivou. U ovom trenutku, svi sa nestrpljenjem očekuju rezultate testiranja na koronavirus i veruju da će popularne “ajkule” na turnir u Roterdam krenuti i što kompletnijem sastavu.

Na turniru u Roterdamu, učestvovaće 12 selekcija, a tri prvoplasirane će izboriti mesto na Olimpijskim igrama. Crna Gora je u grupi A, sa Grčkom, Brazilom, Kanadom, Gruzijom i Turskom. U grupi B su Hrvatska, Nemačka, Rusija, Rumunija, Holandija i Francuska.
Sistem takmičenje je ubitačan. Za osam dana, na programu je osam utakmica, pet u grupnoj fazi, četvrtfinale, polufinale, borbe za plasman, odnosno borbe za olimpijsku vizu, jer će samo jedna selekcija od onih koje stignu do polufinala, ostati bez mesta u Japanu.
Turnir počinje 14. februara, a već sada je jasno da Crna Gora neće biti u istom sastavu kao na Evropskom prvenstvu, na kojem je stigla do bronzane medalje, s obzirom da stručni štab muče povrede nekoliko igrača, ali….
“Najveći deo posla smo završili. Pripreme polako privodimo kraju, u završnoj samo fazi. Rad se sada svodi više na ponavaljanje nekih akcija i zamisli, kako bi one postale rutina pred mečeve koji su od ogromnog značaja”, naglasio je asistent selektora Vladimira Gojkovića, prvi trener Marseja, a svojevremeno jedan od najboljih golmana planete Miloš Šćepanović i nastavio:
“Verujem da momci imaju kvalitet, verujem da su kadri da se izbore sa rezultatim imperativom, pritiskom i rivalima, te da su kadri da obezbede mesto koje vodi na Olimpijske igre u Japanu, što je krajnji cilj projekta koji je pokrenut pre četiri godine. Imamo mnogo mladih i izuzetno talentovanih igrača u sastavu državnog tima. Doneli su veliku energiju, na pravi način pristupaju radu, svesni su šta znači biti deo državnog tima. Pomenuta mladost, sa sobom nosi glad za uspehom. Imamo generaciju koja može da traje do Olimpijskih igara u Parizu, da bude konkurentna na svim velikim takmičenjima, uključujući i Igre u Francuskoj, ali sada su sve misli usmerene ka Roterdamu. Neće biti lako, imamo problema, ali ponavaljam, verujem da s u momci kadri, da izbore plasman u Tokio”.
Turnir u Roterdamu počinje 14. februara. Crna Gora već zna red vožnje u grupnoj fazi. Prvi rival je selekcija Turske, zatim slede dueli sa Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom. Dan kasnije je na programu četvrtfinale, a ljubitelji vaterpola i svi u državnom timu, veruju da posle toga sledi borba za jedno od tri mesta koja vode u Tokio.

Komentari

Vaš komentar