SP: Mađarska sedma, Crna Gora osma

Podeli:
Sport Klub

Vaterpolisti Mađarske, koji su pre početka Svetskog prvenstva, kao domaćini, kao izuzetno kvalitetna selekcija, slovili za jednog od najvećih favorita kada je osvajanje medalja u pitanju, pobedili su u meču za sedmo mesto selekciju Crne Gore, koja je u Mađarskoj stekla veliko iskustvo sa 8:6 (1:0, 4:2, 2:1, 1:3)

Golove za Crnu Goru postigli su: Dušan Matković, Miroslav Perković i Konstanin Averka po dva. Golove za Mađarsku, postigli su: Adam Nađi dva, Đorđo Zalanki, Zotan Burijan, Silard Janšik, Marton Vamoš, Deneš Varga, Danijel Anhel po jedan.

Tokom prve deonice, obe ekipe su igrale izuzetno agresivno i pokretljivo u obrani, a Mađari su ovaj period igre dobili sa 1:0. Jedini strelac je bio Adam Nađi.

Do kraja prvog poluvremena, Mađarska je pobegla na 5:2. Strelci su bili Đorđo Zalanki, Zoltan Burian, Silard Janšik i Marton Vamoš. Oba gola za Crnu Goru, postigao je Dušan Matković.

VPSCG/Aleksandra Krupanič

U nastavku meča, Crna Gora je nastojala da stigne do egala, nastojala je da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali je usledila serija promašaja u napadu, iz dobrih pozicija, pa je uoči poslednje deonice, na semaforu pisalo – 7:3. Gol za Crnu Goru postigao je Konstantin Averka, sa druge strane, strelci su bili Adam Nađi i Deneš Varga.

Anna Feher

Crnoj Gori je trebalo čudo, pa da sa najmlađom ekipom na Svetskom prvenstvu stigne do preokreta. Čuda se u sportu dešavaju, ali ne i ovoga puta. Crna Gora je stigla do 6:8, imala je još dve dobre prilike da uvede meč u neizvesnu završnicu, ali…

Podsećanja radi, za zlatnu medalju boriće se Italija i Španija, za bronzanu, Grčka i Hrvatska, a za peto mesto Srbija i SAD.

Komentari

Vaš komentar