Cirijak: Sereni je vreme da se povuče

Podeli:
Reuters / Benoit Tessier

Serena Vilijams, vlasnica 23 gren slem titule, ponovo se našla na udaru Iona Cirijaka. Predsednik rumunske teniske federacije i vlasnik Madrid opena, smatra da Amerikanka treba da završi karijeru.

Sa 39 godina i velikom težinom, Serena ne može da se kreće po terenu kao pre 15 godina. Bila je neverovatan igrač, ali sada nije ni blizu nivoa na kojem je bila. Ako pravilno razmišlja vreme joj je da se povuče. Sa svake tačke gledišta“, rekao je 81- godišnji Cirijak u razgovoru za rumunsku televiziju.

povezane vesti

Serena je sa 39 godina treća najstarija igračica na turu. Trenutno je na 11. mestu WTA liste.  Uspela je da u poslednje tri godina dođe do četiri gren slem finala. Međutim, od rođenja deteta 2017. godine osvojila je samo jednu titulu.

Cirijaku nije prvi put da udara na Serenu. Tokom 2018. godine pomenuo je u jednom intervjuu.

Uz sav respekt, Serena već ima mnogo godina. Dugo je na sceni. Voleo bih da se pojavi neko nov među damama, poput Štefi Graf“, rekao je Cirijak nemačkim medijima.

U teniskoj karijeri najveći domet Cirijaka je bilo osmo mesto na ATP listi. Bio je i igrač hokeja na ledu i učestvovao je na Zimskim olimpijskim igrama 1964. godine. Prema Forbsu treći je najbogatiji čovek u Rumuniji. Njegovo bogatstvo se procenjuje na 1,23 milijarde dolara.

Komentari

Vaš komentar