Dame kreću iz Abu Dabija

Izjava 19. dec. 202014:08 > 14:11
Podeli:
Getty Images/Matthew Stockman

Ženska teniska asocijacija (WTA) objavila je i zvanično da će sezonu početi turnirom u Abu Dabiju. Takmičenje u Emiratima pripada seriji 500 i trajaće od 5. do 13. januara u Zajed teniskom centru.

Samo nekoliko dana kasnije, tačnije 10. januara počeće kvalifikacije za Australian open, koje će se igrati u Dubaiju. Po završetku kvalifikacija, dame čarter letom idu za Australiju gde će morati da borave u dvonedeljnom karantinu.

povezane vesti

Posle izlaska iz izolacije čekaju ih od 1. februara dva turnira iz serije 500 u Melburnu, koji će biti pripremni za prvi Gren slem u sezoni. Najvažnije takmičenje u ovom delu sezone Australian open kreće 8. februara. One teniserke koje ispadnu u prvoj nedelji, od 15. februara čeka turnir iz serije 250, takođe u Melburnu.

Drago nam je da smo uspeli da nađemo rešenje tokom pandemije koronavirusa i da krećemo u novu sezonu. Nije bilo lako ovo da se uradi, najviše zbog mera zaštite, ali uz veliku podršku organizatori uspeli smo. Nastavljamo naporno da radimo. Već razmišljamo o onome što nas čeka od marta. Pokušaćmo da napravimo pre svega bezbedan kalendar“ rekao je Stiv Simon, direktor WTA tura.

Komentari

Vaš komentar