Danka Kovinić slavila u Marbelji

WTA 29. mar 202218:48
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Danka Kovinić preselila se iz Majamija u Marbelju, promenila je podlogu, sa betona prešla na šljaku, a pole velike borbe pobedila Mandi Mineli iz Luksemburga sa 2:1 po setovima 6:7, 6:2, 7:5.

Danka, koja je prvi nosilac na čelendžeru u Marbelji, kao što se i očekivalo, imala je problema, posle napornog puta i promene podloge, ali je najvažnije da je stigla do pobede i osmine finala. Naredna prepreka je Elina Avensijan iz Rusije, koja je u prvoj rundi, posle velike borbe slavila protiv Fione Fero iz Italije sa 2:1, po setovima 6:3, 5:7, 7:5.

Podsećanja radi, Danka je Australijan openu stigla do treće runde uz pobedu nad Emom Radukanu, usledio je problem sa povredom, a zatim i poraz u prvom kolu na turniru u Lionu.

Danka Kovinić
REUTERS/Loren Elliott

Na Indijan Velsu, Danka, koja je trenutno na 66. mestu WTA liste, stigla je do treće runde, uz pobedu nad Karolinom Pliškovom, dok je u Majamiju, eliminisana u prvom kolu.

Samim tim, odlučila je da malo promeni plan, pa se iz Majamija odmah preselila u Marbelju, kako bi se pripremila za sezonu na šljaci, kako bi prikupila još bodova i nastavila put ka primarnom cilju u ovom momentu, a to je plasman u TOP 50 na WTA listi.

Komentari

Vaš komentar