Danka za SK: Nadam se da ću biti na terenu u avgustu

WTA 12. jul. 202114:05
Podeli:
Danka Kovinić
Pete Staples/USTA via AP

Danka Kovinić je uspela u prilično razređenom rasporedu, te malom broju turnira zbog koronavirusa, da se izbori za mesto na Olimpijskim igrama, ali su povrede zaustavile Novljanku da ode u Tokio.

Najbolja teniserka Crne Gore je na turnirima u Čarlstonu stigla do finala i polufinala, probila se na 60. mesto WTA liste, a zatim je i pored problema sa listom noge i leđima uspela da sačuva mesto koje vodi u Japan.

Iako je uložila velike napore da se oporavi, kao i kompletan medicinski tim, Danka je morala u poslednjem momentu da odustane od učešća na Vimbldonu, a zatim je objavila da ne može da igra ni na Olimpijskim igrama.

povezane vesti

„Odluka je bila užasno teška, jer se kosila sa ogromnom željom koju sam imala. Međutim, iako sam se borili, iako sam dala sve od sebe, povrede su bile jače. Morala sam da odustanem od Vimbldona, situacija se popravlja iz dana u dan, ali sam trenutno daleko od normalnog rada i treninga, radim samo na kondiciji, pa bi odlazak u Tokio bio samo avantura, jer je jasno da ne bih mogla da igram“, rekla je Danka Kovinić za Sport Klub, pa nastavila:

„Rekla sam već da se situacija popravlja iz dana u dan. Kako sada stvari stoje, za sedam dana bi trebalo da počnem sa laganim treninzima na terenu. Ukoliko sve bude u redu, a iskreno se nadam da hoće, mogla da bi da dostignem željenu formu za seriju turnira koji se sredinom avgusta igraju u Americi“.

Danka je još jednom pokazala da je veliki borac. Ljubiteljima sporta u Crnoj Gori sada ostaje da joj požele što brži opravak, a istovremeno ostaje žal što neće biti deo „male, ali opasne ekipe u Japanu“, kako je napisala u momentu kada je postalo zvanično da je izborila olimpijsku vizu.

Komentari

Vaš komentar