ITF La Bisbal: Danka odustala u prvom kolu

WTA 11. maj 202219:01
Podeli:
Loren Elliott, Reuters

Najbolja teniserka Crne Gore Danka Kovinić, nedavno je osvojila ITF turnir u Visbadenu, samo par dana kasnije se preselila u španski La Bisbal, a zatim u prvoj rundi, posle prvog seta koji je dobila domaća teniserka Marina Bisols dobila sa 6:1, odlučila da preda meč.

Podsećanja radi, Danka je nedavno u razgovoru za Sport Klub naglasila da je su povrede leđa i lista za sada pod kontrolom, da je plan da igra u La Bisbalu, a zatim u Rabatu, ali da neće ništa rizikovati jer želi spremna da dočeka Rolan Garos.

Danka je predala meč, očigledno je imala problema sa povredama koje su je mučile, verovatno je bio prisutan i umor od turnira u Visbadenu pa je odlučila da kao što je i rekla, ne rizikuje ništa, kako bi izbegla dodatne komplikacije sa povredama koje je muče od sredine prošle godine.

Danka je dobro počela 2022. godinu. Stigla je do trećeg kola Australijen Opena, uz pobedu nad Emom Radukanu, stigla je do trećeg kola Indijan Velsa, uz pobedu nad Karolinom Pliškovom, ali su je u momentu kada je je bila blizu TOP 50, zaustavile povrede.

Danka Kovinić
REUTERS/Loren Elliott

Nedavno je osvojila Visbaden, a sada ostaje nada da će uspeti da se konačno reši svih problema sa povredama i maksimalno spremna dočeka, kako Rolan Garos, tako i nastavak sezone.

Komentari

Vaš komentar